Dobro došli!

kolaž

Dragi posjetitelji, dobro došli na mrežno mjesto gdje možete pronaći informacije o mojoj znanstvenoj i stručnoj djelatnosti, popularizaciji znanosti i filozofije.

Radim kao docent na Odjelu za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Studirao sam filozofiju, sociologiju i psihologiju; magistrirao iz lingvistike, a doktorirao iz filozofije znanosti. Predajem logiku, informacijsku etiku, filozofiju informacije, filozofiju i znanstvenu fikciju, filozofsko savjetovanje... Istražujem presjek filozofije i popularne kulture, filozofsko savjetovanje, informacijsku etiku i filozofiju informacije.

Volontiram u Studentskom savjetovalištu i radim sa studentima s invaliditetom u sklopu kolegija Vršnjačka potpora SSI. I sam sam osoba s invaliditetom, Erbovom parezom.

Autor sam dviju knjiga, Fallout i filozofija i Defragmentacije, te desetak znanstvenih članaka i poglavlja u zbornicima. Održao sam veći broj izlaganja na konferencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio sam gostujući profesor na Sveučilištu Karl Franzens u Grazu, te Visokoj školi Boras, Švedska.


FantaSTikon 2017

image

Treći FantaSTikon u Splitu održao se ovoga puta u ožujku umjesto u srpnju i izrazito sam zahvalan organizatorima za premještanje u humaniji termin. Tri dana predavanja, projekcija, demonstracija, igraonica i sajma bila su izvrsno iskustvo za početak novog semestra. Izvrstan je osjećaj kada vidiš ljude koje si nekada tlačio logikom i statistikom kako uspjevaju izgurati predobar projekt i učiniti svijet oko sebe boljim. Hvala Romani što me je zvala na prvi kon i što je to ponovila i ove godine.

Odradio sam u petak još jedno predstavljanje knjige Fallout i filozofija, imao dobru publiku i još bolju atmosferu. Dan poslije sam u velikom znanstveno-popularnom bloku uz Krešimira Krolu sa Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru predstavio rezultate dva istraživanja za konferenciju Bobcatsss iz 2015. i 2017. Istraživanja su proveli Domagoj Volarević, Lucija Mrkela, Tea Šango i Tomislav Rajković. Rezultati su pokazali svu neutemeljenost spektakularnih medijskih napisa o ovisnosti o igrama, induciranju agresivnosti i općenito moralnoj panici.