VLASTA KUČIŠ

Main Menu
Home Page
Odsjek
Contact Us
Linkovi
My Friends Site
Photos
My Favourite Links
 

datum rođenja - 5. prosinca 1959.

mjesto rođenja (općina/grad; županija, država) – Maribor, Slovenija

zvanje; znanstveni status – viši predavač; lektorica za Njemački jezik

zaduženje na Odsjeku (predmet) – Animacija u turizmu; Management u turizmu

članstva – Hrvatsko komunikološko društvo (voditelj i koordinator međunarodnih odnosa); AAS (Akademija animatora Slovenije) – član nadzornog odbora; FIJET (Međunarodno udruženje turističkih novinara i pisaca)

Nakon završene gimnazije u Krapini upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, Odsjek za Njemački jezik i književnost te Fonetiku, gdje i diplomira. Radi kao inokorespondent i prevodilac u tvornici stakla "Hum na Sutli" i kao profesor Njemačkog jezika na radničkom sveučilištu u Rogaškoj Slatini kao i u Srednjoj staklarskoj školi. Godine 1993. postaje direktorica marketinga u Lječilištu Rogaška. Od 1993. aktivna je članica HKD, gdje vodi međunarodne odnose i projekte, organizira godišnje seminare, simpozije. Aktivno sudjeluje na mnogobrojnim znanstvenim skupovima u Hrvatskoj kao i u inozemstvu. Od 1996. intenzivno surađuje sa sveučilišnim znanstvenim institutom "Hans-Bredow" u Hamburgu. Od 1998. godine započinje suradnju sa Sveučilištem u Leipzigu – Odsjek za odnose s javnošću. Godišnje aktivno sudjeluje na znanstvenim skupovima i susretima na Inter-University centru u Dubrovniku. Od 1996. predaje na Filozofskom fakultetu u Zadru na Odsjeku za kulturu i turizam.

popis najznačajnijih radova

1. Tehnologija javnog komuniciranja u lokalnim zajednicama, Društvo i tehnologija, Rijeka, 1994.

2. Das Rundfunksystem Kroatiens, Internationales Handbuch für Hörfunk und Fernsehen 98/99, Jarren, Otfried, Hans-Bredow-Institut, Baden-Baden, Hamburg: Nomos Verlagsgesellschaft, 1998., pp. 389-393.

3. Retorika istraživačkog novinarstva u športu i turizmu, Novinarstvo, šport i turizam, HKD i Nonacom, Zagreb, 1997.

4. Uzajamno djelovanje potrage i prijenosa informacija u globalnom okruženju, Informatologija 31, Zagreb, 1998., pp. 177-181.

5. Ethic of Investigative Journalism, Informatologija 29/30, Zagreb, 1996.

6. Das Rundfunksystem Kroatiens, Internationales Handbuch für Hörfunk und Fernsehen 2000/2001, Jarren, Otfried, Hans-Bredow-Institut, Baden-Baden, Hamburg: Nomos Verlagsgesellschaft, 2000., pp. 429-436.

7. Pressefreiheit in Kroatien (Sloboda medija u Hrvatskoj), referat povodom svjetskog dana za slobodu medija na Sveučilištu u Leipzigu, 1998.

8. The German Language in Interaction with the Process of Globalization, Globalization, Cultures and Media, Dubrovnik, 2001.